open-navfaktor-logo
search
Prijem u Beču
Ambasador Kozarić pozvao kancelara Kurza u posjetu BiH
Ambasador BiH u Austriji Kemal Kozarić susreo se sa saveznim kancelarom Sebastianom Kurzom i ministrom vanjskih poslova Alexanderom Schallenbergom.
29.01.2020. u 15:14
get url
text

Do susreta je došlo tokom prijema za ambasadore akreditovane u Republici Austriji koji je upriličen od strane Savezne vlade Republike Austrije u Beču 27. januara.

Tokom razgovora sa kancelarom Kurzom, ambasador Kozarić je istakao značaj saradnje Bosne i Hercegovine i Republike Austrije u ekonomskom, političkom i kulturnom smislu, te je pozvao kancelara Kurza da u narednom periodu posjeti Bosnu i Hercegovinu. Kancelar Kurz je izrazio zadovoljstvo zbog izuzetnih odnosa dvije zemlje i naglasio da će Republika Austrija nastaviti sa davanjem snažne podrške Bosni i Hercegovini na putu prema članstvu u Evropskoj uniji.

U obraćanju prisutnima, kancelar Kurz je istakao da će nova austrijska Savezna vlada, koja je stupila na dužnost 7. januara 2020. godine, provoditi politiku koja se temelji na austrijskim vrijednostima i interesima, istaknuvši da će Austrija nastaviti da pruža podršku zemljama zapadnog Balkana na putu evrointegracija, pri čemu je naglasio važnost reformi koje treba da budu provedene tokom tog procesa, saopćio je MVPBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.