open-navfaktor-logo
search
Predao akreditive
Ambasador Senaid Memić s kraljem: Odnosi BiH i Malezije su na visokom nivou
Ambasador Bosne i Hercegovine u Maleziji Senaid Memić predao je akreditive kralju Malezije Yangu di-Peruanu Agongu Al-Sultanu Abdullahu Ri'ayatuddinu Al-Mustafi Billahu Shahu Ammarhumu Sultanu Hajiju Ahmadu Shahu Al-Musta'inu Billahu.
19.03.2021. u 17:05
get url
text

Tokom prijema, koji je uslijedio nakon ceremonije predaje akreditiva,ambasador Memić je istaknuo da su odnosi Bosne i Hercegovine i Malezije na visokom nivou. Iskazao je zahvalnost za pomoć koju je Malezija pružila našoj zemlji u procesu postdejtonske obnove, a posebice za pružanje pomoći kroz programe tehničke saradnje i školovanja studenata iz BiH.

Malezijski kralj je naglasio da Malezija u Bosni i Hercegovini vidi istinskog prijatelja i vanjskopolitičkog partnera izražavajući uvjerenje da, i pored trenutačnih problema, postoji potencijal za daljnje unapređenje odnosa kroz političku, ekonomsku i kulturnu suradnju.

Izrazio je uvjerenje da će tokom mandata ambasadora Memića odnosi dvije zemlje biti podignuti na viši nivo te da će se, pored aktuelnih problema s pandemijom COVID-19, otvoriti nove mogućnosti za širenje saradnje dvije prijateljske zemlje.

Na kraju je ambasador Bosne i Hercegovine poželio uspješan rad i naglasio da će od Vlade Malezije imati punu podršku tokom boravka i rada u toj zemlji - saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVPBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.