open-navfaktor-logo
search
Građani se žale
Ambulanta Podhrastovi; "Doktorica je u 17.30 sati izašla i rekla sestri da više nikoga ne prima: 'Nek svi idu na KCUS'"
Do sada smo u nekoliko navrata pisali o problemima građana koji se liječe u ambulantama porodične medicine u Kantonu Sarajevo.
03.07.2023. u 21:21
get url
text

Ovog puta redakciji Faktor obratila se grupa građana sa područja Općine Centar, koji pripadaju ambulanti porodične medicine Podhrastovi i ispričali čemu su svjedočili dok su prije nekoliko dana u čekaonici ambulante čekali na red za zdravstvenu uslugu.

Kazali su kako se često dešava da ambulanta radi samo u jednoj smjeni, najčešće u drugoj, što je, dodaju, razlog velikih gužvi.

- Tog dana ambulanta je radila u drugoj smjeni. Čekaonica je bila puna. Negdje oko 17.30 sati iz ordinacije je izašla doktorica, pozvala medicinsku sestru i pred svim pacijentima joj kazala da više ne prima knjižice dodajući: "Neka svi idu na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS)" - ispričali su nam građani.

Dodali su kako je "ovakvo ponašanje ljekara, koji rade samo u jednoj smjeni, i čije je radno vrijeme do 20 sati uvečer, najblaže rečeno drsko i bezobrazno prema pacijentima koji satima čekaju da dobiju zdravstvenu uslugu, među kojima su nerijetko i teški hronični bolesnici, mala djeca, trudnice".

Iz Javne ustanove Dom zdravlja Kantona Sarajevo, od kojih smo jutros pismenim putem zatražili objašnjenje, do zaključivanja teksta nismo dobili odgovor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.