open-navfaktor-logo
search
Genocid u Srebrenici
Američka ambasada: SAD stoje uz porodice koje nastavljaju potragu za svojim voljenima
Zamjenica šefa misije Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Deborah Mennuti danas je ispred zgrade Predsjedništva BiH prisustvovala ispraćaju tabuta sa posmrtnim ostacima 30 žrtava genocida koji će 11. jula naći svoj konačni smiraj u Potočarima
09.07.2023. u 16:03
get url
text
Deborah Mennuti
Deborah Mennuti

- Zamjenica šefa misije Deborah Mennuti pridružila se danas građanima BiH u odavanju počasti žrtvama genocida u Srebrenici. Sjedinjene Države stoje uz porodice koje nastavljaju potragu za svojim voljenima - poručili su iz američke ambasade na zvaničnom Twitter profilu.

Kolona tabuta s posmrtnim ostacima žrtava genocida počinjenog u julu 1995. godine u Srebrenici ispraćena je danas u Sarajevu, u prisustvu porodica žrtava, građana Sarajeva i bh. zvaničnika, na put prema Potočarima, gdje treba stići u 16.30 sati.

Na kolektivnoj dženazi 11. jula u Memorijalnom centru Srebrenica - Potočari ove godine će biti ukopani posmrtni ostaci 30 žrtava genocida.

Najmlađa žrtva je petnaestogodišnji dječak Elvir Salčinović, a osim njega, bit će ukopani posmrtni ostaci još tri maloljetnika - šesnaestogodišnji dječaci Mustafa Mekanić i Esed Klempić, te Semir Đozić koji je imao 17 godina.

Najstarija žrtva je Nezir Muminović, koji je imao 65 godina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.