open-navfaktor-logo
search
Saradnja sa NVO
Američki ambasador u Mostaru promovirao ekološki projekat
Američki ambasador u Bosni i Hercegovini Eric Nelson prisustvovao je prezentaciji ekološkog projekta "Učinimo svoju zemlju još ljepšom" u Američkom kutku u Mostaru, nakon čega je posjetio građane koji od prošle godine protestuju ispred odlagališta komunalnog otpada na Uborku kod Mostara.
24.01.2020. u 17:32
get url
text

- Kad god putujem Bosnom i Hercegovinom uvijek me zapanji nevjerovatna ljepota vaše zemlje. Tu su neke od najstarijih šuma i najljepših rijeka Europe, ali prečesto se događa da su rijeke zaprljane plastičnim vrećicama i drugim smećem, a pogled na planine skriven je smogom - poručio je ambasador Nelson u videu objavljenom na Facebook stranici Ambasade SAD-a.

Prirodne ljepote Bosne i Hercegovine mogle bi nestati ako njezini građani, mladi i stari, ne budu vodili računa o njim, dodao je.

Američka ambasada stoga je u saradnji s nevladinom organizacijom "Ruke" pokrenula eko izazov "Učinimo svoju zemlju još ljepšom" te je pozvala pojedince, institucije, škole i nevladine organizacije da tokom ove godine očiste i poboljšaju neku zapuštenu javnu površnu ili na neki dugi način doprinesu učinkovitijem korištenju energije i poboljšanju kvalitete zraka.

- U povodu 25. godišnjice mira u BiH naš je cilj da širom zemlje angažiramo 25.000 volontera koji će zajedničkim djelovanjem iskazati brigu i ljubav prema prirodnim ljepotama ove zemlje. Ovaj eko izazov prilika je za mladi ljude da pokažu da im je stalo i da su spremni biti sljedeća generacija lidera - istaknuo je američki ambasador. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.