open-navfaktor-logo
search
Odužio se domaćinima
Amerikanci hvale Bosanca koji je došao kao izbjeglica, a sada je biznismen
Tahir Zukić, rodom iz Srebrenice, uspješan je biznismen u američkom gradu Bowling Greenu i vlasnik kompanije Taz Trucking.
10.04.2023. u 18:26
get url
text
Tahir Zukić
Tahir Zukić

Kako bi vratio gradu koji ga je lijepo prihvatio kada mu je bilo najteže, odlučio je reklamirati gradski logo na zadnjoj strani svakog svog kamiona, nakon razgovora sa bivšim gradonačelnikom Bowling Greena Johnnyjem Webbom.

- Upravo smo donijeli odluku da zaista želimo imati ovaj logo na poleđini naših prikolica - rekao je Zukić

Webb napominje da je Zukićeva odluka gospodski čin. Dodao je i da su imali takmičenje za logo grada, prenosi Wnky

- Imali smo takmičenje da smislimo šta bismo trebali staviti za logo grada i ono što smo na kraju dobili je Bowling Green, Kentucky koji je proglašen najboljim mjestom za život, prema časopisu Time. I rekao sam "vau, ovo će biti najbolje" - priča Webb.

On je naglasio kako je Tahirova priča o karijeri nevjerovatna i da kada je došao u SAD nije znao riječi engleskog jezika.

Zukić je u Bowling Green došao kao izbjeglica iz Bosne 2000. godine. Počeo je raditi u firmi, ali je na kraju ipak dobio dozvolu za vožnju kamiona. Nekoliko godina kasnije osnovao je vlastitu kompaniju, koja je na kraju postala jedna od glavnih u gradu.

- Bowling Green nam je otvorio ruke i poželio dobrodošlicu. Danas jednostavno mislim da je dobro da nešto vratimo ovom lijepom gradu - rekao je Zukić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.