open-navfaktor-logo
search
Život bez roditelja
Amir Šečić uskoro objavljuje treću knjigu: Opisao sam svu bol i gorčinu sa kojom se borim 25 godina
Amir Šečić, 25-godišnji mladić porijeklom iz Srebrenice, uskoro će objaviti svoju treću knjigu pod nazivom "Život bez roditelja". Izdavač će biti TT Link iz Tuzle, a knjiga će imati 111 stranica.
13.10.2020. u 21:52
get url
text

- Moja treća knjiga bit će nastavak prve koja se zvala "Teško da sam bio dijete". Ona će na najbolji način opisati moj život bez roditelja, svu bol i gorčinu sa kojom se borim i živim već 25 godina – kaže Šečić koji dodaje da mu je oko izdavanja knjige puno pomogao Sedin Hasanović.

Šečić je prvu knjigu "Teško da sam bio dijete" posvetio ocu Ibrahimu, koji je ubijen u srebreničkom genocidu i kojeg nije upoznao. Ona svjedoči o njegovoj pobjedi nad nesretnim okolnostima, preprekama i životnim iskušenjima koja je prošao nakon što ga je majka Fenzila napustila kao bebu. Imao je samo tri dana kada je ostavljen u Domu za nezbrinutu djecu u Tuzli, gdje je odrastao. Posljednjih mjeseci Amir živi na relaciji BiH - Slovenija.

- Upravo se spremam za Sloveniju. Tamo sam čest gost kod porodice Beganović koja me je prihvatila kao svoje dijete i koja mi puno pomaže u životu. Naravno neću se previše dugo zadržati. Vraćam se krajem mjeseca da ispunim svoju građansku dužnost na predstojećim Lokalnim izborima. Teško je meni živjeti bez Srebrenice. Nadam se da će pobijediti naš Aljo Tabaković. To je jedino pravedno. Svi se nadamo da će se to i desiti – kaže Šečić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.