open-navfaktor-logo
search
Humanitarna akcija
Amra Džeko poziva: Pomozite djeci oboljeloj od raka
U našoj vlasuljarskoj radionici rade mladi koji su preživjeli rak. Pozivamo sve  građane koji imaju prirodnu netretiranu kosu da dođu i doniraju kosu te podrže projekat Moja kosa tvoja kosa – kazao je na kraju Kubat
10.11.2019. u 14:03
get url
text
Amra Džeko
Amra Džeko

 Projekat "Moja kosa tvoja kosa" jedan je od najhumanijih projekata u BiH i šire, a nova akcija darivanja kose će biti održana 17. novembra u SCC-u u Sarajevu.

Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka" u sklopu tog projekta izrađuje perike i daje ih na korištenje (potpuno besplatno) djeci koja su privremeno ili trajno pretrpjela gubitak kose. Veliku podršku ovom projektu pružaju dobrovoljni donatori kose koji dodatno ovaj projekat čine još humanijim i još većim, saopćeno je iz Udruženja.

Ambasadorica Udruženja Amra Džeko je svojim primjerom, odnosno donacijom kose, potakla druge na donaciju kose, te je na današnjoj pres-konferenciji u Roditeljskoj kući pozvala građane na novu akciju darivanja kose koja će biti održana 17. novembra u SCC-u.

- Veliko mi je zadovoljstvo što mogu biti ambasadorica udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka" i na ovaj način doprinijeti Udruženju i djeci. To je i moj lični uspjeh. Želim podstaknuti i druge ljude da učine isto, da pomognu ovim mališanima, jer vaše malo nekome je puno. Pored cjelodnevnog druženja i na platou ispred SCC-a će se dešavati humanitarna akcija, gdje će svi građani koji ne mogu donirati kosu moći kupiti Crveni balon u obliku srca u vrijednosti od pet KM i na taj način podržati projekat Moja kosa tvoja kosa - rekla je Amra Džeko.

Akciju je podržao i Grad Sarajevo te je konferenciji prisustvovala Dragana Solaković, pomoćnica gradnonačelnika Abdulaha Skake.

- Želim sve pozvati da nam se u nedjelju pridruže na još jednoj humanoj akciji. Tradicionalno Grad Sarajevo podržava sve aktivnosti Udruženja Srce za djecu. Ono što predstavlja motivaciju za sve nas, ali i za djecu, jeste solidarnost naših građana. Ovo su jako lijepe i humane priče koje treba podržati - rekla je Dragana Solaković.

Iz Roditeljske kuće poručili su da im je veliko zadovoljstvo, jer su uspjeli probuditi humanu stranu, odnosno svijest kod ljudi iz BiH, ali i iz cijelog svijeta.

- Kosa nam stiže iz svih krajeva svijeta. Ovo je najvažniji projekat koji je puno doprinio našoj dječici, djevojčicama koje se suočavaju sa gubitkom kose. Nismo očekivali da će biti ovakvi rezultati, ali smo sretni jer vidimo osmijehe na licima djece, a i roditelja. Za njih ovaj projekat puno znači - kazao je direktor Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka" Fikret Kubat.

Dodao je da su do sada izraditi 38 perika u njihovoj radionici.

Po njegovim riječima, 80 posto donatora čine djevojčice starosti do 12 godina.

- U našoj vlasuljarskoj radionici rade mladi koji su preživjeli rak. Pozivamo sve  građane koji imaju prirodnu netretiranu kosu da dođu i doniraju kosu te podrže projekat Moja kosa tvoja kosa – kazao je na kraju Kubat.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.