open-navfaktor-logo
search
Ponos BiH
Amra i Edin Džeko u humanitarnoj akciji: "Za najhrabriju djecu na svijetu"
Amra i Edin Džeko, najpoznatiji bosanskohercegovački bračni par, nebrojeno puta do sada uključivali su se u razne humanitarne akcije.
13.05.2020. u 10:04
get url
text

Danas su putem svojih kanala na društvenim mrežema pozvali svoje pratioce da pomognu "najhrabrijoj djeci na svijetu, djeci oboljeloj od raka".

- Hrabrost, snaga, volja, ljubav, podrška i još mnogo više potrebno je djeci oboljeloj od raka i njihovim porodicama da se izbore sa teškim i strašnim neprijateljem. Preko noći ruše se snovi, djetinjstva bivaju stavljena u okove lijekova, terapija, bolnih medicinskih procedura. Ali isto tako, preko noći se rađaju heroji, skidaju odjeću obične djece i stavljaju na sebe plašteve pravih pravcatih superheroja. Upravo ti heroji žive tu, u vašem komšiluku, među nama.

Pandemija korona virusa nije nešto što im olakšava. Ona je za njih novi neprijatelj kojeg trebaju pobijediti. Njihovi stari problemi i nove prijetnje su još veći teret za ponijeti na tako malim leđima. Potrebno je mnogo snage, ali i pomoć drugih ljudi kako bi uspjeli prevazići sve ove nedaće.

Djeca oboljela od raka nisu sama uz dobre ljude Bosne i Hercegovine, uz svoje dobre komšije, najhumanije sugrađane. Pomozite jednom heroju da lakše pobijedi zlo koje je okupiralo njegov svijet. Pomozite djeci oboljeloj od raka jednim jednostvnim pozivom na humanitarni broj 17010. Pozivom donirate 2 KM, a broj je važeći za korisnike mreža BH Telecom, HT Eronet, mTel i Telemach - napisali su na svojim Facebook profilima Amra i Edin Džeko.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.