open-navfaktor-logo
search
Kadrovska rješenja
Anis Krivić na čelu Nadzornog odbora Cesta FBiH
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je donijela akte potrebne za raspisivanje javnog konkursa za izbor i nominovanje za imenovanje člana Nadzornog odbora u JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo.
28.04.2022. u 14:29
get url
text

Nakon što je data prethodna saglasnost za razrješenje vršilaca dužnosti članova Nadzornog odbora JP Ceste Federacije BiH, radi isteka mandata, data je i prethodna saglasnost za imenovanje Anisa Krivića (predsjednik), Sulejmana Bečirevića, Igora Josipovića, Željka Petrovića i Mustafe Abdulahovića (članovi) za vršioce ovih dužnosti, do okončanja konkursne procedure, a najduže do tri mjeseca.

Anis Krivić (SBB), bivši je ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

Vlada FBiH dala je prethodnu saglasanost Skupštini JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar za razrješenje vršioca dužnosti člana Nadzornog odbora, kao i prethodnu saglasanost Skupštini ovog javnog preduzeća za imenovanje Samira Kajimovića za vršioca dužnosti člana Nadzornog odbora do okončanja konkursne procedure, a najduže do tri mjeseca.

Vlada je Nadzornom odboru Cesta d.d. Mostar dala prethodne saglasnosti za donošenje odluke o razrješenju dva člana Uprave ovog društva, te za imenovanje Branka Bage za v.d. direktora i Zdenka Propadala za v.d. izvršnog direktora za održavanje, do okončanja konkursne procedure, a najduže do 12 mjeseci.

Prethodne saglasnosti date su i Skupštini Rudnika mrkog uglja Banovići d.d. Banovići za razrješenje vršioca dužnosti člana Nadzornog odbora ovog privrednog društva, zbog isteka perioda na koji je imenovan, kao i za imenovanje Amira Brigića za vršioca ove dužnosti uime državnog kapitala, najduže do tri mjeseca.

Za učešće u radu i odlučivanju na Skupštini privrednog društva BH-Gas d.o.o. Sarajevo danas je opunomoćen Halko Balavac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.