open-navfaktor-logo
search
Na liječenju u Tuzli
Apel za pomoć: Edin vodi bitku za život, pokažimo mu da nije sam
Kako kaže, nikada nije vjerovao da će se naći u ovoj situaciji, i zato je svoje stanje krio od drugih. Međutim,  njegova porodica ne može više sama finansirati liječenje i odlučili su pomoć potražiti od dobrih ljudi
22.08.2019. u 09:36
get url
text

Tridesetjednogodišnji Edin Mujić, trenutno se nalazi na liječenju u UKC Tuzla, gdje prolazi kroz destruktivne terapije borbe sa zloćudnom bolešću.

Kako kaže, nikada nije vjerovao da će se naći u ovoj situaciji, i zato je svoje stanje krio od drugih. Međutim,  njegova porodica ne može više sama finansirati liječenje i odlučili su pomoć potražiti od dobrih ljudi.

Edinu je početkom ove godine otkriven Hodgkinov limfom, poznat i kao Hodgkinova bolest. Kod Hodgkinovog limfoma, stanice u limfnom sistemu rastu abnormalno brzo i mogu se širiti izvan limfnog sistema. Kako Hodgkinov limfom napreduje, on onemogućuje sposobnost tijela da se bori protiv infekcije, tačnije oslabljuje imunološki sistem.

Nažalost Edinova bolest je dostigla IV stepen, tako da je pred njim izuzetno teška i duga bitka, koju će uz pomoć dobrih ljudi nada se i dobiti.

Samo jedan od lijekova koje Edin mora koristiti košta 1 300 maraka, a radi se o kapsulama Natulan.

Računi za pomoć 

Uplate se mogu izvršiti na lični račun Edina Mujića u NLB banci

Transakcijski račun u KM: 1321002011992535   (račun za uplate unutar BiH)

Žiro račun banke: 132 – 730 –  00000005 – 66

Oni koji lično Edinovoj porodici žele uplatiti sredstva za njegovo dalje liječenje mogu pozvati broj  061 / 301 – 190.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.