open-navfaktor-logo
search
Prozvao MUP ZDK
Arnel Isak demantuje da je pretukao mladića u Zenici, tvrdi da je bio svjedok incidenta
AUTOR: Autor: Faktor
12.04.2024. u 19:43
get url
text
Arnel Isak
Arnel Isak
Nakon što je u javnosti izašla informacija da su sinovi federalnog ministra unutrašnjih poslova Rame Isaka učestvovali u tučnjavi u Zenici i tom prilikom mldiću nanijeli teže tjelesne povrede oglasio se jedan od njih, federalni zastupnik Arnel Isak.
On je ovom prilikom postavio nekoliko pitanja MUP-u ZDK te, kako kaže, iznio neke činjenice koje ne odgovaraju natpisima u medijima.
- Naime, jedina istina koja odgovara navedenom događaju je kako su kobne večeri na benzinsku pumpu došli mladići koji su napali i povrijedili radnika pumpe o čemu svjedoči i medicinska dokumentacija jer je radnik zbrinut u SHMP Zenica nakon napada. Navodi se da je radnik napadnut bez ikakvog razloga i povoda, a napadu je prethodilo grubo vrijeđanje i narušavanje javnog reda i mira.
Postavlja se pitanje zbog čega su ovaj veoma bitan detalj izbjegli kazati u Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, posebno ako se uzme u obzir da su upravo takve izjave dali i ostali svjedoci nemilog događaja? Dakle, prema saznanjima koja imam, do danas su svi svjedoci ovog nemilog događaja dali izjave, a koje su potpuna suprotnost od informacija koje je MUP ZDK dao medijima - navodi on.
Dodaje kako to nije jedina slučajnost.
- Ostaje pitanje zbog čega ova vijest nije objavljena na stranici MUP-a ZDK odnosno gdje je nestao bilten od te večeri sa stranice MUP-a, da bi se tri dana nakon toga policija za medije najednom oglasila o navedenom slučaju i jedinog krivca za to vidjeli u svjedoku, osobi koja je pozvala policiju, federalnom zastupniku i suprugu vlasnice pumpe - pita Arnel Isak te nastavlja:
- Zbog čega pojedinci iz MUP-a ZDK, kada su već odlučili otkriti identitet novinarima aktera navodne tuče gdje u sve navedeno uključuju mene kao učesnika, iako sam svemu samo svjedočio, nije otkrili i identitet onih koji su napali radnika benzinske pumpe i koji je bio prinuđen braniti se?
Posebno želim naglasiti da zasigurno ne bih nanio nekome teže tjelesne povrede, a potom insistirao da se pozove policija.
Ističe kako je upravo on insistirao da se pozove policija kako bi intervenisali zbog navedenog incidenta. 
- Zanimljivo je i to kako se sve odigralo u 3 sata, a da se nekoliko sati nakon ispitivanja u MUP izazivač incidenta javlja u hitnu pomoć. Da li su te povrede, ako zaista postoje, možda nastale za vrijeme njegovog ispitivanja ili?
Ovaj očigledno ciljani, svjesni i orkestrirani napad na moje ime i prezime, u vremenima kada se borimo za opstanak države i njenih teritorija, neće me pokolebati da se politikom bavim još snažnije i srčanije - navodi Isak.
Očigledno je, tvrdi, nekome zasmetala i današnja "ponosna šetnja kojoj sam prisustvovao pa se u nedostatku argumenata neko zaigrao sa mojim imenom i prezimenom".
- Postavlja se pitanje i zbog čega bi neko izazivao tučnjave na vlastitoj benzinskoj pumpi ili bi svako, kako sam to učinio i ja, pozvao policiju kako bi se spriječilo eskaliranje incidenta.
Neobjektivno informisanje od strane MUP-a ZDK i izvrtanje činjenica od strane onih koji trebaju biti na strani građana i istine još jedna su potvrda opravdanosti odluke Ustavnog suda i pokazatelj da policijom MUP-a ZDK podhitno treba početi upravljati oni koji su izabrani u skladu sa zakonom i posjeduju za to znanje, iskustvo i kompetencije - kaže on.
Pozivao je Tužilaštvo ZDK da ispita kako i na koji način "cure neprovjerene i polovične informacije iz ozbiljne agencije kakva je MUP ZDK". Ponovio je i kako je nestao bilten od 9. aprila sa stranice MUP-a ZDK.
- Očigledno je kako se tri dana izmišljao scenario za 9. april, a onda kompletna priča podvalila novinarima budući da apsolutno demantujem kako sam ja ili bilo koji sin od Rame Isaka učestvovao u tuči, a pogotovo ne nanio teže tjelesne povrede.
Vjerujem da će nadležni organi podhitno otkriti ko je režirao ovu predstavu za javnost, a da će MUP ZDK već naredne sedmice preuzeti odgovorni i oni na strani istine i poštenih građana - zaključio je.
Naime, iz MUP-a ZDK ranije je saopćeno kako su u tom događaju učestvovali A.J., rođen 1998. godine sa jedne strane, dok su sa druge strane učestvovali D.A., rođen 2004. godine, I.A., rođen 1996. godine i I.A., rođen 2000. godine, svi iz Zenice. 
Tom prilikom osoba inicijala A.J. je zadobila teške tjelesne povrede
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.