open-navfaktor-logo
search
Testiran pet puta
Asim Radeljaš: Esed nije bio pozitivan na koronavirus, ako treba tražit ćemo i obdukciju
Esed Radeljaš, novoizabrani načelnik Općine Foča u FBiH koji je preminuo jutros, nije bio pozitivan na koronavirus - potvrdio je Feni njegov brat Asim Radeljaš.
18.01.2021. u 12:57
get url
text

VEZANI TEKST - Preminuo Esed Radeljaš, načelnik Općine Foča - Ustikolina 

- Bio je pet puta testiran, pored brisa su mu vadili i krv, i nije bio pozitivan, ali su sada u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" naveli da je umro od korone. Ako bude potrebno tražit ćemo i obdukciju, da bismo ga mogli dostojno ukopati, jer je vjerski obred drugačiji - kazao je Asim Radeljaš.

Naglasio je da je Esed Radeljaš imao upalu pluća i problem sa srcem i bubrezima, usljed čega su nastale zdravstvene komplikacije sa kojima je izgubio bitku.

Esed Radeljaš za načelnika Općine Foča u FBiH izabran je na posljednjim lokalnim izborima održanim u novembru prošle godine.

U ranijem periodu obnašao je funkciju ministra za privredu BPK Goražde, a bio je i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo te osnivač Stranke za bolje Goražde.

Rođen je 1958. godine u Jabuci (Općina Foča).

Za danas je zakazana vanredna sjednica Općinskog vijeća Foča u FBiH s prijedlogom odluke da se dan dženaze Eseda Radeljaša, proglasi Danom žalosti u ovoj lokalnoj zajednici.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.