open-navfaktor-logo
search
Jedan klaster
Asistirat će i policija: Nadležni u Tešnju usaglasili mjere za upućivanje zaraženih na hospitalizaciju
Zdravstveno-epidemiološka situacija na području općine Tešanj bila je tema današnjeg sastanka načelnika te općine Suada Huskića sa direktorima Opće bolnice i Doma zdravlja, općinskim epidemiologom i sanitarnim inspektorom te komandirom Policijske stanice Tešanj.
10.06.2020. u 12:12
get url
text

Na prostoru te općine do sada je potvrđeno ukupno 108 pozitivnih slučajeva na koronavirus, koji su, uglavnom, svi iz jednog klastera, odnosno preduzeća Koža-komerc.

Četrdesetak osoba odbilo je mogućnost da budu zbrinuti i liječeni u Kantonalnoj bolnici Zenica.

- Usaglašene su naredne mjere sanitarne inspekcije i zdravstvenih ustanova u pogledu upućivanja pacijenata na hospitalizaciju i provođenja takvih mjera, po potrebi i naredbi i uz asistenciju policije. Zbog različitih informacija koje se pojavljuju u javnosti, čak i od različitih institucija i dužnosnika, često netačno ili neprecizno, usaglašen je dalji način informisanja javnosti, pa i institucija - kazao je Feni načelnik Općine Tešanj Suad Huskić.

On napominje kako se na području te općine, u kojoj su u posljednjih 48 sati testirane 62 osobe te je kod tri potvrđen pozitivan nalaz na koronavirus, i dalje vrši veliki broj testiranja. Ipak, evidentno je da se smanjuje broj novih slučajeva pozitivnih na koronavirus.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.