open-navfaktor-logo
search
Svečano
Asocijacija mladih i OO SDA Novo Sarajevo upriličili tribinu u povodu Dana državnosti BiH
Na temu "Izazovi u očuvanju državnosti Bosne i Hercegovine", govorili su šef Kluba Bošnjaka u Domu naroda PS BiH Asim Sarajlić i zastupnik u Narodnoj skupštini RS Edin Ramić
22.11.2019. u 16:14
get url
text

Povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, u organizaciji Asocijacije mladih i Općinskog odbora SDA Novo Sarajevo, održana je tribina u prepunoj sali "Dječije kuće"  Novo Sarajevo.

Predsjednik Općinske organizacije SDA Novo Sarajevo Nedžad Koldžo je u svom pozdravnom govoru naročito je naglasio neophodnost kontinuiranog razvoja Bosne i Hercegovine te ulogu Stranke demokratske akcije kao lidera probosanski orijentiranih političkih aktera, dok je predsjednik Asocijacije mladih Novo Sarajevo Elvir Gušo veliki naglasak stavio na mlade kao čuvare državnosti i historijskog kontinutiteta Bosne i Hercegovine te podsjetio na riječi rahmetli prvog predsjednika Alije Izetbegovića da "to što mi nazivamo Bosnom nije samo parče zemlje na Balkanu, za mnoge od nas Bosna je ideja, to je vjera da ljudi različitih religija, nacija i kulturnih tradicija mogu živjeti zajedno".

Na temu "Izazovi u očuvanju državnosti Bosne i Hercegovine", govorili su šef Kluba Bošnjaka u Domu naroda PS BiH Asim Sarajlić i zastupnik u Narodnoj skupštini RS Edin Ramić.

Edin Ramić je u svom izlaganju naglasak stavio na važnost jednake zastupljenosti svih građana i nacionalnosti na svakom dijelu Bosne i Hercegovine.  

Asim Sarajlić je pojasnio trenutnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini uz poseban naglasak na veliku pobjedu SDA u kontekstu euroatlantskih integracija, te svoje izlaganje okončao zaključkom da SDA ostaje vodeća probosanska stranka. Tribinu je uveličao svojim nastupom i hor Preporod Ilijaš koji su izveli pjesme "Ja sam Bošnjak" i "Da te nije Alija", saopćila je SDA Novo Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.