open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Asocijacija mladih SDA: Ono što UZP misli, to Sanja govori, a "Trojka" šuti
Javno zalaganje HDZ-ove ministrice kulture Sanje Vlaisavljević da se rehabilitiraju presuđeni ratni zločinci samo je nastavak sistemske kampanje relativizacije i umanjivanja monstruoznih zločina koje su počinili miljenici HDZ-ove politike, saopćila je Asocijacija mladih SDA.
11.05.2023. u 14:10
get url
text

- Ono što uz pomoć dijela međunarodne zajednice i "Trojke" radi HDZ, pokušavajući politički počiniti Bošnjake i uskratiti njihova ustavna prava, lakše bi se opravdalo da nije zločina u Ahmićima, Stupnom Dolu, konclogora u Mostaru i Stocu, slavodobitničkog rušenja Starog mosta, zloglasne "haške šestorke" i presuđenog udruženog zločinačkog poduhvata. Neki bi to pobrisali gumicom - naveli su iz AM SDA i dodali:

- Ali presuđeni ratni zločinac Dario Kordić nikada neće biti rehabilitovan, niti će njegovi gnusni zločini biti zaboravljeni. Zato neka federalna ministrica kulture Sanja Vlaisavljević, umjesto prema Kordiću i drugim članovima hrvatskog UZP-a, pokaže ljudsku empatiju i brigu o njegovim žrtvama, njihovoj rehabilitaciji i društvenoj uključenosti. A "Trojka" neka šuti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.