open-navfaktor-logo
search
Račun za haos
Asocijacija mladih SDA: Zdravstvo je najzapušteniji resor Vlade KS
Odluka ministra zdravstva i predsjednika Kriznog štaba Kantona Sarajevo Harisa Vranića da pri prijemu pacijenata bude dovoljan antigenski umjesto PCR testa, ide u prilog tvrdnji da je zdravstvo ubjedljivo najneorganizovaniji i najzapušteniji resor Vlade Kantona Sarajevo, a od svih ranijih SDP-ovih kadrova, Haris Vranić je najgori ministar, navodi se u saopćenju Asocijacije mladih Stranke demokratske akcije.  
11.05.2022. u 08:11
get url
text

- Iako nema definiran "put pacijenta", nije u stanju osigurati PCR testove i tako smanjiti rizik od bolničkih infekcija, Vranić svako malo organizira konferencije za medije na kojima javnost zabavlja svojim ponavljajućim besmislicama.

Tome treba dodati otvaranje privatnih klinika i laboratorija u koje, po poznanstvu i uz različita pogodovanja, ministar Vranić javnim novcem građana KS, puni privatne džepove svojih koalicionih partnera. Račun za haos i rasulo u zdravstvu građani mogu ispostaviti prvenstveno njemu, koji "Trojkinu" filozofiju pustoši i ništavila dosljedno primjenjuje u praksi.

Kao bivši vaskularni hirurg na KCUS-u Haris Vranić u 2016. godini nije obavio niti jednu operaciju, ali je zato dugačke liste čekanja, svoju lijenost i nerad u toj godini naplatio iznosom od skoro 39 000 KM.

VEZANI TEKST - Vranić insistira na nepouzdanim antigen testovima, struka kaže PCR su zlatni standard

Zlatni standardni dijagnostike ostaju pusti snovi za nesposobnog i arogantnog ministra, čija ministarska fotelja košta mnogo više.

Ali to nije nikakvo iznenađenje, jer vlast kojom upravlja Elmedin Konaković nije u stanju brinuti o čistoći ulica i javnih površina, a kamoli o zdravstvu u Kantonu Sarajevo - poručuju iz Asocijacije mladih SDA.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.