open-navfaktor-logo
search
Stav Vlade KS
Avdić: Gostima iz Beograda smo uputili izvinjenje i poručili da su u Sarajevo uvijek dobrodošli
O nemilim događajima na Ilidži koji su se sinoć dogodili u Hotelu Hils na Ilidži za vrijeme održavnja međunarodnog malonogometnog turnira, kada su napadnuti roditelji igrača Fudbalskog kluba "Zvezdara" iz Beograda, pri čemu je došlo do povređivanja jednog od njih, oglasila se i Vlada Kantona Sarajevo.
15.01.2023. u 14:01
get url
text
Samir Avdić, posjeta Ilidža
Samir Avdić, posjeta Ilidža

- Jutros rano smo gradonačelnica i ja posjetili ozlijeđnog roditelja nakon čega sam otišao u hotel Hils gdje sam se obratio dječacima i djevojčicama, trenerima i roditeljima igrača ovog kluba. Zbog ovog nasilnog događaja, izvinio sam se u naše ime, te naglasio da je Sarajevo bilo i bit će otvoren grad, kao i da su u njega uvijek dobrodošli - istakao je nakon ovog susreta ministar Avdić.

On je najavio da će danas zajedno sa gradonačelnicom Karić biti upriličen oproštajni susret s gostima iz FK "Zvezdara" iz Beograda nakon čega će, kako ističe ministar Avdić, u prijateljskoj atmosferi biti ispraćeni iz Sarajeva.

Kako je javnost već informisana, MUP Kantona Sarajevo je priveo vinovnike ovih nemilih događaja koji će biti tretirani u skladu sa predviđenim zakonskim procedurama, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.