open-navfaktor-logo
search
Posao od 805.528 KM
Bakalar: Potpisan ugovor za štampanje glasačkih listića
Pravobranilaštvo Bosne i Hercegovine dostavilo je pozitivno mišljenje na Okvirni ugovor između Centralne izborne komisije (CIK) i firme Unioninvestplastika iz Sarajeva kao odabranog ponuđača za štampanje glasačkih listića te je sporazum potpisan prošli petak.
18.08.2020. u 12:25
get url
text

Potvrdio je to u izjavi za Fenu predsjednik Centralne izborne komisije BiH Željko Bakalar, dodajući da je u ponedjeljak, 17. augusta, potpisan konačni ugovor između CIK-a i firme Unioninvestplastika.

Prema okvirnom sporazumu, posao štampanja glasačkih listića, vrijedan 805.528 KM s porezom na dodanu vrijednost (PDV) dodijeljen je firmi Unioninvestplastika Sarajevo.

Kako je pojasnio Bakalar sada bi trebala uslijediti prvo faza nabavke papira od podugovarača i potom štampanje glasačkih listića za predstojeće lokalne izbore u BiH planirane za 15. novembra.

- Samo štampanje listića ovisit će od dinamike nabavke papira - zaključio je Bakalar.

Proces štampanja glasačkih listića odvija se u etapama. Prvo se štampaju listići za slanje poštom biračima izvan Bosne i Hercegovine što bi se trebalo dogoditi krajem septembra i prvo bi se trebali slati u prekookeanske zemlje, a potom i u ostale zemlje.

Predsjednik CIK-a smatra da bi ovogodišnji lokalni izbori trebali biti održani kako je i planirano 15. novembra u cijeloj BiH i 20. decembra u Mostaru, ukoliko se ne dogode neke nepredviđene situacije u vezi s pandemijom koronavirusa (Covid-19).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.