open-navfaktor-logo
search
Galerija BZK "Preporod"
Bakir Izetbegović posjetio izložbu "Diplomatski put Alije Izetbegovića"
Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović posjetio je danas Galeriju Bošnjačke zajednice kulture "Preporod", u kojoj je postavljena izložba "Diplomatski put Alije Izetbegovića".
01.06.2021. u 18:42
get url
text

Izetbegović je tokom posjete evocirao sjećanja na angažman prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine i osnivača SDA Alije Izetbegovića u kontekstu jačanju pozicije Bosne i Hercegovine na međunarodnoj sceni, koji je ovjekovječen fotografijama i citatima prezentovanim u Galeriji.

Izložene fotografije i citati, među kojima su i oni kojima su svjetski državnici opisivali Aliju Izetbegovića, se odnose na period prije agresije na Bosnu i Hercegovinu, zatim ratni put, te postdejtonski period djelovanja prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine, a bilježe neke od najvažnijih trenutaka u modernoj historiji države.

Izložbu, koja je upriličena povodom 29. godišnjice od prijema Republike Bosne i Hercegovine u Ujedinjene nacije, su organizovali Javna ustanova Muzej "Alija Izetbegović" i BZK "Preporod".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.