open-navfaktor-logo
search
Pariz
Bakira Hasečić dobitnica priznanja "Žena mira 2018"
"Majke za mir" je nevladina organizacija koja osuđuje svako političko ili religiozno propagiranje mržnje i nasilja. Njihov cilj je pružanje materijalne pomoći, kroz ekonomske mirkoprojekte, ženama i djeci žrtvama oružanih sukoba, ali i druge akcije čiji je primarni cilj poštivanje ljudskih prava
15.10.2019. u 15:11
get url
text

Na međunarodnoj konferenciji koja se održava 18. i 19. oktobra u Parizu u organizaciji Udruženja "Majke za mir" (Meres pour la paix) iz Francuske, predsjednici Udruženja „Žena-žrtva rata“ Bakiri Hasečić bit će uručeno priznanje "Žena mira 2018“.

Ova konferencija održava se povodom 25. godina postojanja i rada Udruženja "Majke za mir“. Hasečić će u subotu 19. oktobra govoriti o međunarodnoj pravdi u kontekstu masovnih ratnih zločina.

"Majke za mir" je nevladina organizacija koja osuđuje svako političko ili religiozno propagiranje mržnje i nasilja. Njihov cilj je pružanje materijalne pomoći, kroz ekonomske mirkoprojekte, ženama i djeci žrtvama oružanih sukoba, ali i druge akcije čiji je primarni cilj poštivanje ljudskih prava.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.