open-navfaktor-logo
search
Politički ciljevi
Bandić o "Trojkinoj" odluci da izbaci SBiH iz vlasti u KS: Nismo bili spremni da srušimo Ustav, to je razlog
Klub Stranke za Bosnu i Hercegovinu je imao pet zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo. Međutim, dvije zastupnice napustile su stranku, Admela Hodžić i Elza Gaković.
10.09.2023. u 21:10
get url
text

VEZANI TEKST - Rekonstrukcija Vlade KS sve bliža; Bečarević: Ostavku podnijeti neću, tržište pozicijama cvjeta, Schmidt gleda

O tome, ali i pokušajima izbacivanja iz Vlade KS, govorio je Muamer Bandić, šef Kluba Stranke za BiH u Skupštini KS, u emisiji Istraga sedmice Hayat TV-a.

 - Njihove razloge ćemo u narednom periodu približiti. Pozicijom na listi dobili su mandat. Njihova odluka da napuste Stranku za BiH se pojavila u momentu kada je bio izvijesno da će Stranka za BiH biti opozicija i u KS. Stranka za BiH nije odlučila da bude dio vlasti na federalnom nivou – rekao je Bandić.

Dotakao se i toga zašto ih izbacuju iz Vlade Kantona Sarajevo.

 - Naš politički cilj je poptuno drugačiji od stranaka "Trojke". Njihov cilj je to kako da izbace SDA sa političke scene. Naš cilj nije da bilo koga izbacimo. Imaju svoj neki dogovor. Taj dogovor se zasniva na interesnim sferama. Kad nismo bili spremni da srušimo Ustav, to je bio razlog da budemo izbačeni sa nivoa KS – govori Bandić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.