open-navfaktor-logo
search
Sedmica djeteta
Banja Luka dobila prvu gradonačelnicu
Učenici Osnovne škole "Jovan Cvijić" na sedam dana preuzeli ključeve grada Banja Luka
01.10.2018. u 11:33
get url
text

Doris Čato, učenica Osnovne škole "Jovan Cvijić" preuzela je simbolično, na sedam dana, ključeve grada i funkciju od Igora Radojičića, gradonačelnika Banje Luke u okviru obilježavanja sedmice djeteta, javlja Anadolu Agency (AA).

-Potrebni su skejt parkovi, još vrtića još škola više igrališta, regulisanje saobraćaja, više zgrada - rekla je ona na pitanje koji će joj biti prioriteti u radu.

Drugi učenici škole "Jovan Cvijić" dobili su brojne funkcije neophodne za funkcionisanje grada, od brige za komunalne poslove, finansije, prostorno uređenje do kulture i sporta.

Na opasku Radojičića da ima izuzetno ambiciozan plan za jednu sedmicu, izjavila je da će sa kolegama to planirano uspjeti završiti. Nakon predaje funkcije i ključeva grada Radojičić je mališane poveo u obilazak Gradske uprave, objašnjavajući ima kako funkcioniše upravljanje gradom.

-Simbolično svake godine Banjaluka prepušta vlast u gradu najmlađima i dobili smo prvu gradonačelnicu - kazao je Radojičić.

Istakao je da je Sedmica djeteta prilika da podsjete na sve što treba da se radi za najmlađe od vrtića, igrališta, sportskih terena do boljih uslova u školama do potrebe za porodičnom njegom i brigom za djecu. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.