open-navfaktor-logo
search
Opčinjen likom i djelom
Banjac se hvali time što je Dodikov kurir: Uručio orden vođi Noćnih vukova kome je zabranjen ulazak u BiH
Darko Banjac, predsjednik Narodne partije Srpske i zastupnik u Narodnoj skupštini bosanskohercegovačkog entiteta RS u slobodno vrijeme obavlja kurirske poslove za predsjednika RS-a Milorada Dodika.
01.06.2023. u 19:33
get url
text

VEZANI TEKST - Darko Banjac se pohvalio: Pogledajte šta je sve poklonio vođi ozloglašenih Noćnih vukova

Tako se Banjac pohvalio na svom Twitter profilu da je u Moskvi uručio odlikovanje Dodika Orden časti sa zlatnim zracima osnivaču i predsjedniku Moto-kluba Noćni vukovi Aleksandru Zaldastanovu.

- U ime Predsjednika Republike Srpske uručio sam Aleksandru Zaldostanovu - Hirurgu Orden časti sa zlatnim zracima! Hirurg je dokazani prijatelj srpskog naroda i Republike Srpske! Srbi i Rusi su bratski narodi i to će biti zauvijek - napisao je Banjac.

Banjac je, čini se, opčinjen likom i djelom Zaldastanova, kojem je krajem marta ove godine poklonio rakiju i tamburu. Podsjetimo, Noćni vukovi i njihov vođa bliski su Kremlju i predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu zbog čega se nalaze na listi sankcionisanih od jula 2022. godine.

Noćni vukovi se smatraju jednim od važnih načina na koji Rusija širi svoj utjecaj, a Zaldostanovu ulaz je zabranjen u najmanje dvije države Evropske unije, Sjedinjene Američke Države (SAD) i Kanadu, ali i u Bosnu i Hercegovinu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.