open-navfaktor-logo
search
Otvorena istraga
Banjalučko tužilaštvo istražuje okolnosti nestanka velike količine maski iz UKC-a RS-a
Iz magacina Kliničke apoteke UKC-a RS-a u Banjoj Luci pod neutvrđenim okolnostima nestala je velika količina jednokratnih hirurških zaštitnih maski što je otkriveno u oktobru prošle godine, a u cilju istrage okolnosti ovog slučaja i prikupljanja dokaza, Okružno javno tužilaštvo Banja Luka je otvorilo istragu.
25.01.2022. u 12:26
get url
text

Iz UKC-a RS-a su naveli da je njihov generalni direktor prijavio ovaj slučaj u cilju "pronalaženja odgovornih", nakon čega se uključilo Okružno javno tužilaštvo Banja Luka koje utvrđuje činjenice i okolnosti, te prikuplja dokaze.

UKC RS-a je još u oktobru prošle godine saopćio da su "mehanizmom unutrašnje kontrole utvrđene nepravilnosti u magacinu u kojem nedostaje veća količina jednokratnih hirurških zaštitnih maski".

- Generalni direktor je odmah naredio vanredni popis i imenovao Komisiju za vanredni popis lijekova i potrošnog materijala u Kliničkoj apoteci, sa zadatkom da se utvrdi stvarno stanje lijekova i potrošnog medicinskog materijala. Obavijestili smo javnost da smo preduzeli sve mjere propisane zakonom i dali predmet na postupanje nadležnom tužilaštvu, te ih pozvali na promptnu reakciju – saopćeno je iz UKC-a RS-a. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.