open-navfaktor-logo
search
Ona potvrdila
Banka zatvorila račun organizacije koju vodi Gorica Dodik zbog američkih sankcija
Faktor
23.03.2024. u 16:41
get url
text
Milorad i Gorica Dodik
Milorad i Gorica Dodik
Zbog američkih sankcija, banka je zatvorila račun humanitarne organizacije Gorice Dodik, kćerke predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, "Srpska kuća".
Informaciju o zatvaranju računa objavila je upravo Gorica.
- Zbog sankcija koje su uvedene onima koji neće da budu podanici i marionete Michaelu Murphyju, a koje su također uvedene i meni zbog zamislite podrške mome ocu, jučer je banka zatvorila račun fondacije na čijem sam čelu i time se onemogućio dalji rad - započela je ona. 
Kaže kako su sva neutrošena sredstva sa računa vratili donatorima.
- Kao što znaju oni koji su pratili rad fondacije, mi smo za dvije godine napravili tri nove kuće za tri porodice i završavamo još dvije, na šta smo ponosni i tu sreću na licima te djece ne može sankcionisati zločinac Michael Murphy.
Prije svega, sjetite se ko je u zadnje vrijeme objavljivao tekstove u vezi fondacije i ko je osuđivao njen rad, sve će vam se reći. To su isti oni koji su urgirali da se jedna humanitarna organizacija ugasi. Da, upravo oni koji ne vjeruju u dobra djela zato što ih i ne čine - rekla je ona.
Ističe kako svakodnevno svjedočimo "monstruoznim akcijama koje širom svijeta čini otadžbina Michaela Murphyja.
- Svjedočimo zlu koje se rađa u njegovoj zemlji i koje metastazira brzinom svijetlosti, ali bez obzira na sve, oni su sebi dali za pravo da budu prijeki sud i da se iživljavaju nad svima onima koji ne učestvuju u njihovom zločinu.
Vi koji ih podržavate, radujte se i dalje novim ratovima, novim bolestima, pedofiliji i svakom drugom zlu kojem su oni rasadnik - poručuje Gorica.
Mi ćemo, dodaje ona, naći način da pomažemo onima kojima je pomoć potrebna i radovat ćemo se osmjesima i zdravim porodicama.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.