open-navfaktor-logo
search
Za tri klinička centra
Banke u BiH se udružile i donirale sredstva za nabavku respiratora
Komercijalne banke u Bosni i Hercegovini, posredstvom Udruženja banaka BIH, u cilju podrške zdravstvenom sektoru u Bosni i Hercegovini, finansirale su nabavke tri respiratora, testova za koronavirus te zaštitne opreme za potrebe UKC Sarajevo, UKC RS Banja Luka, te Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru.
25.03.2020. u 09:44
get url
text

- Bankarski sektor je u ovim izazovnim vremenima odlučio djelovati ujedinjeno i usmjeriti podršku u zdravstveni sektor. Znamo da bolnice imaju mali broj respiratora, a oni su ključni za adekvatno zbrinjavanje pacijenata u teškom zdravstvenom stanju. Stoga, od doniranih sredstava će svaki klinički centar izvršiti nabavku najsavremenijih stacionarnih respiratora i određenu količinu zaštitnih sredstava za medicinsko osoblje -  istakao je Berislav Kutle, direktor Udruženja banaka BiH.

Kutle vjeruje kako je ovo prva u nizu aktivnosti koje će banke realizovati s ciljem podrške građanima, klijentima i njihovim porodicama.

Najavio je da se već razmatraju dodatne aktivnosti kojima će banke podržati lokalnu zajednicu, saopćeno je iz Udruženja banaka BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.