open-navfaktor-logo
search
Ulaze kroz prozor
Barikade između dvije firme: Općina Centar nije nadležna za rješavanje spora pravnih lica
Radnici agencije Poslovnost iz Sarajeva već nekoliko dana protestiraju u ulici Kotromanića na br. 48, gdje je sjedište firme, jer im je firma Brend postavivši betonsku barikadu onemogućila prilaz kancelarijama.
08.09.2020. u 14:28
get url
text

Da bi došli do svojih radnih mjesta sa merdevinama ulaze kroz prozor, pa su su tražili pomoć da im se dozvoli put do radnog mjesta. Tim povodom oglasili su se saopćenjem iz Općine Centar u kojem se navodi:

- Općina nije nadležna za rješavanje spora pravnih lica. Nakon što je Inspektoratu Općine Centar prijavljeno da je u ulici Kotromanićeva 48 došlo do onemogućavanja pristupa radnicima firme čije se sjedište nalazi na ovom lokalitetu, općinski komunalni inspektor je izašao na teren i konstatovao da je riječ o privatnoj parceli, a ne javnoj površini. S obzirom da je u pomenutom slučaju riječ o imovinsko pravnom sporu dva privatna pravna lica za rješavanje takve vrste spora je nadležan sud.

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je upoznat sa situacijom i ovom prilikom je izrazio uvjerenje da će komšijski odnosi, a u interesu uposlenika obje firme, biti riješeni na obostrano zadovoljstvo putem dogovora ili u krajnjem slučaju suda.

Međutim, prema riječima Ajnadžića Inspektorat Općine Centar nije nadležan u ovom slučaju, te se ne može uključivati u njegovo rješavanje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.