open-navfaktor-logo
search
Bura u kantonu
Bečarević tvrdi da se Vladom KS upravlja iz Zagreba jer u rekonstrukciji učestvuje službenik Vlade Hrvatske
Rekonstrukcija Vlade Kantona Sarajevo, izbacivanjem ministara Stranke za BiH, trebala bi biti izvršena u predstojećim danima. Značajnu ulogu u ovom procesu ima Damir Marjanović iz Pokreta "Za nove generacije" koji je, od 01. septembra ove godine, imenovan za direktora Instituta za antropologiju Zagreb čiji je osnivač Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske.
21.09.2023. u 12:07
get url
text

VEZANI TEKST - Premijer Uk: Iduće sedmice rekonstrukcija Vlade KS, opcija je da i ja podnesem ostavku, ali...

Na ovaj način je predsjednik stranke iz Sarajeva, a koji obavlja dužnosti zastupnika u Skupštini KS i delegata u Domu naroda Parlamenta FBiH, postao službenik Vlade Republike Hrvatske.

Ministar komunalne privrede u Vladi KS Almir Bečarević (SBiH) kaže da bi se shvatila sadašnja situacija u Kantonu Sarajevo i "ova, nazovimo, rekonstrukcija Vlade potrebno je nazvati Zagreb i gospodina Plenkovića".

- Sada se rekonstrukcijom Vlade upravlja iz Zagreba jer u njoj učestvuje državni službenik Vlade Hrvatske Marjanović. 

Postavlja se logično pitanje, zar je moguće da u naših susjeda nema adekvatnog kadra i da je baš zbog nedostatka kadra izabran sarajevski profesor sa, izgleda, hrvatskom putovnicom.

 

Kada iz Zagreba dođe na kratko, Marjanović će nam bacati priče o visokom obrazovanju, o pravljenju boljeg ambijenta u KS, o poštenju i realizaciji programa njegovog pokreta, a za puno radno vrijeme će službovati kod Plenkovića, mrskog HDZ-ovca sa kojim nikad u koaliciju u BiH ne bi pravio, ali bi službovao - kaže Bečarević.

Dodao je kako je zanimljivo da bi za njegovog dužeg odsustva, jer mora nešto i raditi u Zagrebu, procese vodio srednjoškolac (zastupnik Redžo Lemezan, op. a.) koji ga mijenja dok on pošteno zarađuje plaću.

VEZANI TEKST - Sjednica Skupštine KS početkom oktobra; Bandić: Prijedlog Uka da smijeni Bečarevića i Dedovića bio bi degutantan

- Univerzitetskog profesora i državnog službenika koji je sada na dispoziciji Vlade Hrvatske mijenja srednjoškolac u pravljenju "nove većine" i to je apsurd koji najbolje prikazuje stanje u KS. 

Sad ćemo imati provedbe politika iz Zagreba i u Vladi KS i taj novi dašak hrvatskog HDZ-a u KS mi trebamo "pozdraviti". Kao što se i u BiH direktorska mjesta dijele politički tako je i u Zagrebu, pa čekamo fakturu za izvoz radne snage u Zagreb i priču o napretku KS u režiji "Pokreta za nove generacije" kojim će se upravljati iz "lijepe naše" - poručuje Bečarević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.