open-navfaktor-logo
search
Prave se mrtvi
Stranka za BiH: Uk, Katica i Okerić moraju podnijeti ostavke, sigurnosna situacija u KS je narušena
Faktor
19.03.2024. u 09:32
get url
text
FOTO: Foto: Faktor
Kantonalno vijeće Stranke za BiH Sarajevo zahtijeva od najodgovornijih u Kantonu Sarajevo da podnesu ostavke. 
- Premijer Nihad Uk, ministar unutrašnjih poslova Admir Katica i predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić su odgovorni za sigurnosnu situaciju u KS, svaki iz svog djelokruga rada. 
Premijer (M)Uk je samo prije mjesec dana dao stručno obrazloženje građanima KS, a po pitanju sigurnosti u KS, gdje Sarajlije sve manje šetaju noću, ali ne zbog sigurnosti koje nema, već zbog zime.
Na posljednja dešavanja po pitanju sigurnosti (pucanja, ubistva, neredi, brza vožnja i saobraćajne nesreće) desilo se kao i uvijek od premijera, muk.
Ovo nisu teme od interesa za premijera, jer na Facebook idu samo objave o fasadnom neimaru (M)Uku, premijeru koji gradi nepostojeće stanove, premijeru koji rješava probleme pasa sa Bjelašnice, ali na (ne)sigurnost se pravi mrtav, jer njemu je još zima - navodi se, između ostalog, u saopćenju koje potpisuje predsjednik Kantonalnog vijeća Stranke za BiH KS Almir Bečarević. 
Dodao je da su sva događanja u vezi s narušenom sigurnosnom situacijom u Kantonu Sarajevo rezultat rada / nerada "ove trojice najodgovornijih jer jedan šuti i pravi se mrtav, drugi se bavi statistikom, a treći u teretani provodi vrijeme i na flašama skida čepove".
- Građani Sarajeva od ovakvih nemaju nikakve koristi, niti oni mogu šta uraditi kvalitetno i stoga odlazite sa funkcija, koje, nažalost, koristite za besmislene stvari - navodi se u saopćenju.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.