open-navfaktor-logo
search
Uputio čestitke
Bećirović čestitao Kurban-bajram reisu Kavazoviću i svim vjernicima: Blagdan koji nas uči dobročinstvu
AUTOR: Faktor
16.06.2024. u 09:31
get url
text
Reis Husein ef. Kavazović i Denis Bećirović
Reis Husein ef. Kavazović i Denis Bećirović
FOTO: Kabinet Denisa Bećirovića
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović čestitao je Kurban-bajram reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH dr. Huseinu ef. Kavazoviću i muslimanima u Bosni i Hercegovini i inozemstvu, saopćeno je iz njegovog kabineta.
- Uvaženi reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH dr. Huseine ef. Kavazoviću, Vama lično, ulemi i svim muslimanima i muslimankama u Bosni i Hercegovini, regiji i inozemstvu upućujem najiskrenije čestitke povodom Kurban-bajrama, uz želju da ga provedemo sa svojim porodicama, prijateljima i susjedima, u zdravlju i rahatluku.
Kurban-bajram je blagdan koji nas uči dobročinstvu, brizi o starijim, nemoćnim i ugroženim, te potiče da vlastitim odricanjem i žrtvovanjem postižemo visoke ciljeve. Dijeleći životni prostor sa drugima, svi mi imamo obavezu da aktivno gradimo društvo u kojem će svaki čovjek imati zagarantovana prava i slobode.
Kurban-bajram nas podsjeća da u ovim blagdanskim danima snažimo svoje porodice, jačamo prijateljstva, te razvijemo i brižno čuvamo povjerenje u svoje susjede.
Posebnu čestitku upućujem bosanskohercegovačkim hadžijama koji su trenutno u Saudijskoj Arabiji, uz želju da se zdravi i sretni vrate u našu domovinu i svojim porodicama - navedeno je u čestitki.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.