open-navfaktor-logo
search
Čestitka
Bećirović: Iskoristimo pozitivno bajramske dane da dodatno ojačamo naše ljudske i duhovne vrijednosti
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović čestitao je Kurban-bajram  reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH Huseinu ef. Kavazoviću i muslimanima u Bosni i Hercegovini, regionu i svijetu.
27.06.2023. u 16:34
get url
text

- Uvaženi reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH dr. Huseine ef. Kavazoviću,                

Vama lično, ulemi i svim muslimanima i muslimankama u Bosni i Hercegovini, regionu i svijetu upućujem najiskrenije čestitke povodom Kurban-bajrama uz želju da bajramske dane proslavimo u dobrom zdravlju i rahatluku.

Kurban-bajram je vrijeme jačanja svijesti o podnošenju žrtve u ime višeg cilja. Ovo je blagdan koji nas uči i da čovjek treba žrtvovati ono što je prolazno u korist trajnih vrijednosti. Zato iskoristimo pozitivno bajramske dane da dodatno ojačamo naše ljudske i duhovne vrijednosti, prijateljske i porodične veze, kao i međusobnu solidarnost.

Uvjeren da ćemo pozitivnim radom na sebi i unaprjeđenju naše zajednice ostvariti i najbolje rezultate za našu domovinu, Vama, i svim muslimanima i muslimankama, želim da Kurban-bajram provedete u toplini porodičnog okruženja, sreći i rahatluku.

Posebnu čestitku upućujem bosanskohercegovačkim hadžijama koji su trenutno u Saudijskoj Arabiji uz želju da se zdravi i sretni vrate u našu domovinu i svojim porodicama.

Bajram šerif mubarek olsun, navedeno je u čestitki, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.