open-navfaktor-logo
search
Predizborni skup
Bećirović iz Žepča poručio Milanoviću: Okupatorske čizme nikada nisu pokorile Bosnu i Hercegovinu
Denis Bećirović (SDP), kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, danas je iz Žepča uputio poruku predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću koji je negirao genocid u Srebrenici, ali kazao i da bez hrvatske vojske i HVO-a BiH ne bi bila oslobođena.
13.09.2022. u 20:49
get url
text
Denis Bećirović u Žepču
Denis Bećirović u Žepču

Bećirović je poručio Milanoviću da treba shvatiti da okupatorske čizme nikada nisu pokorile Bosnu i Hercegovinu.

VEZANI TEKST - Provokativne poruke Milanovića iz Jajca: Bez hrvatske vojske i HVO-a BiH ne bi bila oslobođena

- Naša zemlja je opstala kao država i nikada neće biti ni Milanovićeva kolonija, a ni bilo čija drugo. Razne čizme su prolazile i pokušale pokoriti BiH, ali nisu uspjele. Bosna i Hercegovina je bila, jeste i biće domovina njenih ljudi koja će nadživjeti razne milanoviće, kao što je nadživjela i njegove prethodnike koji su naumili da je razbiju. Predsjedniku Republike Hrvatske bi pametnije bilo da se pozabavi suočavanjem sa naslijeđem učešća Hrvatske u ratu protiv BiH koje je Međunarodni sud u Hagu precizno kvalificirao, umjesto da se bavi falsificiranjem istine utvrđene sudskim presudama - kazao je Bećirović, saopćeno je iz SDP-a BiH.

U razgovoru sa, kako je navedeno, simpatizerima i građanima Žepča, on je naglasio važnost prava svakog građanina da bira i bude biran u svako parlamentarno tijelo.

Ustvrdio je da zadnjih mjeseci svjedočimo inicijativama koje uglavnom potiču iz susjednih zemalja, kako bi se pripadnicima određenih naroda koji su manjinski u pojedinim dijelovima zemlje, ograničila mogućnost biranja, prije svega u Dom naroda Federacije BiH.

VEZANI TEKST - Džaferović oštro reagovao na Milanovićevo negiranje genocida u Srebrenici, predsjednika Hrvatske podržao samo Dodik

- Svaki čovjek i pripadnik svake etničke zajednice u cijelom entitetu mora imati jednaku mogućnost da bude zastupljen u Domu naroda. Isto vrijedi za svakog građanina Bosne i Hercegovine - rekao je Bećirović.

On smatra da u BiH moramo napustiti način razmišljanja po kojem se nameće ideja da cilj parlamenata treba biti da omogući blokade procesa, umjesto da budu sredstvo za osiguranje napretka i unapređenja demokratije.

Krajnje je vrijeme, kazao je, da Bosna i Hercegovina provede presude Evropskog suda za ljudska prava koje se tiču jednake vrijednosti glasa i jednake mogućnosti biranja, koja se mora omogućiti svakom državljaninu BiH u cijeloj domovini.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.