open-navfaktor-logo
search
Piše Slobodna Bosna
Bećirović mijenja saradnike kao u hokeju, misli da ga neko prisluškuje, težak je, s njim je nemoguće raditi
Dinamični procesi se odvijaju u kabinetu člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića. 
01.03.2023. u 13:55
get url
text

Nakon što ga je poslije samo mjesec i po dana rada napustio savjetnik za medije novinar Amil Dučić, a na njegovo mjesto došao novi savjetnik, bivši novinar BHT-a Adis Deljković, te nakon što je savjetnika za vanjsku politiku Nerkeza Arifhodžića zamijenila dr. Hoda Dedić, dogodit će se nova promjena u Bećirovićevom kabinetu. 

Slobodna Bosna saznaje da će od 1. marta mjesto šefa kabineta umjesto Gorana Behmena preuzeti druga osoba,i to neko iz aktuelnog kabineta.

Zašto se član Predsjedništva BiH odlučuje za ovakve rokade i brze, hokejaške izmjene? Iz dobro obaviještenih izvora Slobodna Bosna saznaje da je član Predsjedništva BiH Denis Bećirović, najblaže rečeno, izuzetno zahtjevan šef koji često mijenja mišljenje tako da ni njegovi najbliži savjetnici ne znaju šta zapravo hoće. Izvor tvrdi da je rad s Denisom Bećirovićem skoro pa nemoguća misija jer takve zahtjeve pred njih postavlja.

- Vrlo je nesiguran i samim tim težak za saradnju. Ma ne težak, nego pretežak. Pred svoje saradnike postavlja izrazito teške, pa i nemoguće zadatke - reći će dobro obaviješteni izvor. Takoreći, iz prve ruke.

No, nije to jedini problem. Obaviješteni izvori tvrde da je Bećirović ubijeđen da ga neko prisluškuje na radnom mjestu! Ne, iza vrata kabineta nego da su postavljene "bubice" po njegovom kabinetu koje sve snimaju. Čak su se mogle čuti šale kako će možda novi direktor OSA BiH Almir Džuvo doći u kabinet Denisa Bećirovića da poskida "bubice" koje je postavio njegov prethodnik Osman Mehmedagić. Ako postoje. Ovo je, dakako, šala, ali u svakoj šali ima nešto i istine.

Član Predsjedništva BiH trenutno je okružen sa šest savjetnika. Pored njega su Goran Behmen dojučerašnji šef kabineta, a od danas će biti savjetnik za vanjsku politiku. Hoda Dedić, aktuelna savjetnica za vanjsku politiku, Šahbaz Džihanović, savjetnik za ustavno-pravna pitanja, Alija Kožljak, savjetnik za sigurnosna pitanja, Mirza Kršo, savjetnik za ekonomska pitanja i Adis Deljković, savjetnik za medije.

Jedno od njih voditi kabinet Denisa Bećirovića, a ko će to biti i koliko će potrajati na toj poziciji veliko je pitanje jer pozicija šefa kabineta Denisa Bećirovića, kao što se vidi, nije lak posao. Špekuliše se da bi Denisa Bećirovića uskoro mogao napustiti i savjetnik za ustavno-pravno pitanja Šahbaz Džihanović. I ovo je Slobodna Bosna pokušala provjeriti, ali se Džihanović nije javljao na telefon u svom uredu. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.