open-navfaktor-logo
search
Danas uhapšen
Bećirović pokrenuo smjenu Skake s mjesta ambasadora u Kataru
Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović je pokrenuo aktivnosti u vezi sa razrješenjem ambasadora Bosne i Hercegovine u Državi Katar Abdulaha Skake.
23.05.2023. u 16:51
get url
text

VEZANI TEKST - Uhapšen Abdulah Skaka

- Procedura će se provesti u skladu sa važećim propisima koje regulišu ovu oblast, poštujući presumpciju nevinosti i nadležnosti pravosudnih organa BiH.

Konačnu odluku o razrješenju ambasadora Skake i imenovanju novog ambasadora će donijeti Predsjedništvo BiH u skladu sa svojim nadležnostima - izjavila je Hoda Dedić, savjetnica za vanjsku politiku člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.

Ranije je iz MUP-a Kantona Sarajevo i Tužilaštva KS, uz navođenje inicijala osumnjičenog, saopćeno da je Skaka uhapšen zbog sumnje u počinjenje više krivičnih djela, zloupotreba položaja, nesavjestan rad u službi i krivotvorenje službene isprave.

Trenutno je na kriminalističkoj obradi u MUP-u KS više osoba.

Iz te policijske agencije rečeno je da se provodi akcija kodnog naziva "Vizionar", a zbog sumnje u počinjenje više krivičnih djela, između ostalog zloupotreba položaja, nesavjestan rad u službi, krivotvorenje službene isprave, davanje dara i drugih oblika koristi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.