open-navfaktor-logo
search
Prvomajska čestitka
Bećirović: Radnicima ne treba nostalgija za prošlim vremenima, već podizanje svijesti o njihovim pravima
Povodom obilježavanja Međunarodni praznik rada član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović čestitao je svim radnicama i radnicima 1. maj.
01.05.2023. u 09:10
get url
text

- Radnicama i radnicima, svima koji žive od svoga rada, upućujem najiskrenije čestitke povodom Međunarodnog praznika rada. Međunarodni praznik rada prilika je da izrazimo nadu da ćemo zajedno raditi na prevladavanju ekonomskih teškoća i izazova, te odlučnije krenuti naprijed ka boljem životu i napretku naše zemlje. Obilježavanje Međunarodnog praznika rada prilika je da zajednički ukažemo na važnost uloge radništva i njihove borbe kroz historiju, ali i činjenice da uprkos davno izborenim pravima i danas postoji veliki broj onih koji ne mogu ostvariti svoje pravo na rad ili, pak, ne mogu pružiti dostojanstven život svojoj porodici - naveo je Bećirović.

Dodao je da "upravo zato, ovaj praznik nas podsjeća na važnost sinergije svih aktera u našem društvu kako bismo svim našim sugrađanima, a posebno mladima, osigurali sigurniju budućnost".

- Ono što je danas potrebno radništvu u Bosni i Hercegovini nije nostalgija o prošlim vremenima. Ne treba ponavljati grešku prethodnika koji su vjerovali da imaju konačne odgovore na sva društvena pitanja. Novo vrijeme uvijek traži nove odgovore. Radništvu je potrebno podizanje svijesti o njegovim pravima i o načinima kako da se izbori za svoja prava.

Na kraju, zaposlenim radnicama i radnicima, penzioniranim radnicama i radnicima i ženama domaćicama (neplaćenim radnicama u porodici), čestitam 1. maj – Međunarodni praznik rada! - naveo je Bećirović, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.