open-navfaktor-logo
search
Odgovorio Vučiću
Bećirović: Šešeljev saradnik i Miloševićev ministar informiranja ne može nikome držati lekcije
AUTOR: Faktor
12.04.2024. u 12:12
get url
text
Denis Bećirović
Denis Bećirović
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović reagovao je na napade predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i ukazao na određene činjenice, saopćio je Bećirovićev Kabinet.
- Pravosnažnim presudama najviših sudova Ujedinjenih nacija (Međunarodni sud pravde i Međunarodni krivični tribunal za bivšu Jugoslaviju) potvrđeno je da je nad Bošnjacima u UN sigurnoj zoni Srebrenica počinjen genocid. To su sudske presude koje ne mogu biti izbrisane iz historije čovječanstva. Najviši sudovi UN-a su donijeli pravosnažne presude i to nikakvi politički spinovi predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića ne mogu izbrisati. Kao predsjednik države koja je članica UN-a, on ima obavezu da poštuje presude sudova UN-a - naveo je Bećirović i dodao:
- Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je očito nervozan jer cijeli civilizirani svijet shvata njegovu manipulantsku strategiju i taktiku. Ne zaboravimo, riječ je o najbližem decenijskom saradniku presuđenog zločinca Vojislava Šešelja, učesniku u varvarskoj opsadi Sarajeva i autoru mračne izjave "za jednog Srbina, ubit ćemo 100 Muslimana". On je posljednja osoba koja može držati lekcije bilo kome u regiji. Moje zalaganje za civilizacijske vrijednosti, istinu i pravdu, a koje je zasnovano na činjenicama i argumentima, ne može niko zaustaviti uvredama i neistinama.
Bećirović ističe da je Vučić još jednom pokazao da je retoriku mijenjao, ali suštinsku politiku nikada nije.
- Za razliku od njega, nastavljam još snažnije zalaganje za poštivanje elementarnih normi međunarodnog prava i civilizacijskih vrijednosti - naveo je Bećirović.
Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izvrijeđao je jučer u Beogradu predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića nazivajući ga, između ostalog, falsifikatorom i lažljivcem.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.