open-navfaktor-logo
search
Član Predsjedništva
Bećirović u Bužimu odao počast heroju odbrambeno-oslobodilačkog rata generalu Izetu Naniću
Povodom današnjeg obilježavanja 28. godišnjice pogibije slavnog komandanta 505. Bužimske brigade 5. korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine i heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995 generala i Zlatnog ljiljana Izeta Nanića član Predsjedništva BiH Denis Bećirović boravio je večeras u Bužimu.
05.08.2023. u 19:59
get url
text
Denis Bećirović odao počast
Denis Bećirović odao počast

Bećirović je položio cvijeće na mezar slavnog komandanta i odao počast, saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH.

Za herojstvo i doprinos u odbrani države Bosne i Hercegovine Izet Nanić je odlikovan ratnim vojnim odlikovanjem Zlatni ljiljan, a posthumno mu je dodijeljeno najviše ratno priznanje „Orden heroja oslobodilačkog rata“ i unaprijeđen je u čin brigadnog generala.

Nakon odavanja počasti heroju odbrambeno-oslobodilačkog rata generalu Izetu Naniću, član Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarao je sa načelnikom Općine Bužim Mersudinom Nanićem.

Načelnik Nanić upoznao je Bećirovića sa aktuelnom situacijom u Općini Bužim, kao i o manifestaciji "Slobodarski dani viteškog grada Bužima 2023".

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.