open-navfaktor-logo
search
SAD-e
Bećirović u Marylandu: O novim američkim paketima podrške odbrambenom sistemu BiH
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović, u okviru boravka u Sjedinjenim Američkim Državama, posjetio je Saveznu državu Maryland, gdje je razgovarao sa najvišim civilnim i vojnim zvaničnicima ove države, koja je partner Bosne i Hercegovine u oblasti odbrane.
03.02.2023. u 18:26
get url
text
Denis Bećirović, SAD
Denis Bećirović, SAD

Bećirović je u glavnom gradu Marylanda, Annapolisu, ukazao na važnost bilateralne saradnje Ministarstva odbrane BiH i odbrambenih institucija SAD-a. Naglašeno je da treba nastaviti vrlo uspješnu i intenzivnu saradnju.

Razgovarano je o implementaciji raznih bilateralnih projekata, prije svega kroz program Državnog partnerstva sa američkom Saveznom državom Maryland.

U protekle četiri godine Sjedinjene Američke Države su donirale 58 visokomobilnih višenamjenskih borbenih vozila i drugu raznovrsnu opremu Oružanim snagama BiH. Desetine pripadnika Oružanih snaga BiH učestvovale su u programima vojnog usavršavanja i školovanja na raznim nivoima u Sjedinjenim Američkim Državama.

U Marylandu je razgovarano o novim američkim paketima podrške odbrambenom sistemu Bosne i Hercegovine, te je iskazana spremnost za jačanja savezništva sa Sjedinjenim Američkim Državama i Saveznom državom Maryland, navodi se u saopćenju Predsjedništva BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.