open-navfaktor-logo
search
Član Zajedničke komisije
Begić: Napada se OSABiH i institucije države, a ignoriše kriminal Čovića i Dodika
Povodom hapšenje direktora Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine Osmana Mehemdagića oglasio se član Zajedničke komisije za nadzor nad radom OSA-om BiH i zastupnik DF-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Zlatan Begić.  
16.07.2021. u 11:36
get url
text

- Tužilaštvo u Centralnoj izbornoj komisiji BiH (zbog poništavanja izbora u Srebrenici i Doboju, po prijavi SNSD-a), Tužilaštvo u OSA-i (zbog diploma, po rješenju o poništenju izdatom od inspektorata entiteta RS koje je u međuvremenu palo pred sudom, prvostepenim koliko znam), očekuje se upad Tužilaštva i u savez ribolovaca jer ni tamo nema ljubitelja HDZ-a i SNSD.

Za to vrijeme, gdin Dodik pokušava da kupi tri (tri!) čitava sprata u Beogradu na vodi, gdin Čović "sazad" slavi (nešto!?) uz harmoniku i mezetluke (možda propast Alumunija!?), u Tužilaštvu ne koriste TCMS sistem pa se predmeti dodjeljuju kako kome treba "namjestiti", predsjednik Komisije za nadzorom na OSA-om (ključnom državnom agencijom!) kaže da ne likuje.

VEZANI TEKST - Čampara u kafiću izdao upute Selimoviću za "spektakularno hapšenje" direktora OSA-e?

Ne bih ni ja da sam se, kojim slučajem, u svojstvu predsjednika ove Komisije (što je naročita odgovornost!) našao na istoj strani sa gdinom Špirićem, Sredojem Novićem, Nenadom Stevandićem, sa čitavom gardom HDZ-a i sl., te da Komisija kojom predsjedavam ništa nije uradila na unapređenju rada ove vrlo važne Agencije za državu BiH za čitave tri godine mandata.

U Sarajevu pojedinci tek pozivaju da institucije rade svoj posao (ali očigledno je da ne rade i znaju da ne rade!), i već su spremili sapun (i parfem!) da operu ruke od vlastitih nečasnih i, moglo bi se kazati, kriminalnih radnji.

Niko i ne pomišlja da istraži nedjela od Ivan Sedla do Neuma, od Doboja, Banje Luke, Prijedora do Beograda na vodi i Dedinja, prodaju izbora, privatizacijsku pljačku, ratna nedjela, genocid i ratne zločine, profiterstvo i sl. Mediji nekritični i površni, građani sluđeni, bal vampira u institucijama se nastavlja. Ko zna išta o pravu i o elementarnoj logici, sasvim mu je jasno šta je po srijedi. Jesmo li svi jednaki pred zakonom, sudom i pred svetim Tužilaštvom?

Pribe i nezavisne međunarodne institucije i organizacije su već konstatovale da nismo. A mi znamo da nismo, i tako je već godinama. Borba za vladavinu prava je ključna borba u svim segmentima, od implementacije presuda Evropskog suda i Izbornog zakona do konačnog uspostavljanja nezavisnog pravosuđa, i ne smijemo u toj borbi posustati ili odustati! Jer tek tada ćemo izgubiti i državu i sami sebe. Ako odustanemo… - naveo je Begić u svom saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.