open-navfaktor-logo
search
Bivši odbornik PDP-a
Begić otkrio imena osoba koje su ga ucjenjivale za eksplicitni snimak, tvrdi da su mu tražili tri miliona KM
Bivši odbornik PDP-a u Skupštini grada Banjaluka i bivši član te stranke, Ivan Begić, koji se iz javnosti povukao nakon skandala sa eksplicitnim privatnim video snimkom, danas je iznio detalje ucjena koje su prethodile objavljivanju videa prije skoro dva mjeseca.
01.02.2022. u 17:25
get url
text

- Iako sam obećao da se više neću pojavljivati u javnosti, jutrošnje kucanje policije na vrata razlog je za sazivanje konferencije nakon koje ću vjerovatno morati napustiti državu, jer vjerovatno živ neću dočekati sutrašnji dan kada iznesem sve što imam - kazao je Begić novinarima.

Rekao je da je priveden po nalogu Tužilaštva i to po zahtjevu Mila Radišića zbog rušenja "Kajak Terase".

- Šta ja imam s Kajak terasom? Istovremeno, ja sam još 3. septembra prijavio ucjenu, jer je od mene traženo tri miliona KM da ne objavljuju moje snimke. Od tada ni tužilac Žana Bojić, ni Tužilaštvo, ni policija nisu saslušali nikog - tvrdi Begić.

Begić je rekao da mu je Tomić tražio tri miliona KM, a da mu je vlasnik "Media marketa" Goran Kos tražio milion KM ucjenjujući ga objavljivanjem njegovog privatnog snimka. Begić je rekao da su u pitanju dvije grupe, te da jedna grupa, u kojoj je Blagić i nekoliko ljudi u PDP-u, kako je rekao "bavi prodajom droge banjalučkoj djeci".

- Druga kriminalna grupa je politička grupa, na čijem je čelu Milan Radović iz SDS-a - istakao je Begić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.