open-navfaktor-logo
search
Zastupnik DF-a
Begić: Pokušaj smjene Vlade TK je antidržavni projekat SBB-a
Zlatan Begić, zastupnik DF-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine iz Tuzlanskog kantona kazao je kako je, prema njegovom mišljenju, pokušaj smjene Vlade u tom kantonu antidržavni projekt, a kao jednog od glavnog krivaca naveo je SBB.
18.12.2020. u 18:58
get url
text

Begić je rekao kako se oni (aktuelna Vlada TK i DF) "odgovorno bore protiv pandemije u TK da očuvaju budžetska sredstva i plaće budžetskih korisnika, neko se bavi političkim kombinatorikama".

- Ima većine, pa nema većine, pa SBB kaže da su oni većina samo da se smijeni Vlada TK pa će oni u opiziciju. Što znači da ni ta nova vlada ne bi imala većinu. Mi imamo konkretan problem s pojedinim političkim subjektima, konkretno s SBB-om čiji predsjednik uđe u Vijeće ministara, pa izađe, zastupnici uđu u skupštinsku većinu, pa izađu - kazao je Begić.

Na pitanje zbog čega su u SBB-u nezadovoljni, kazao je da "ne zna".

- Mislim da je tu riječ o antidržavnom projektu. Riječ je o destabilizaciji trokuta Sarajevo-Tuzla-Zenica. Gdje god imamo zastupnike iz te političke partije imamo stalnu i konstantnu nestabilnost, nemamo posvećenost, rad i borbu protiv pandemije. Svi ostali koji su u vladajućim koalicijama pokušavaju s tim da se nose, ali onda imate miniranje s te strane. Onda kada vidite ponašanje predsjednika te stranke koje imenujete za ministra u Vijeće ministara danas, a on sutra izađe u najtežim vremenima krize, mislim da su stvari poprilično jasne. Pametnom je i išaret dovoljan - rekao je Begić, objavila je N1. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.