open-navfaktor-logo
search
Jadan pokušaj manipulacije
Begić poručio: SDP nema potpise koje je obećao pa koristi moju žalbu da dovede javnost u zabludu
Zlatan Begić (DF) reagirao je na navode da je, zbog njegove žalbe na odluku Centralne izborne komisije (CIK) Bosne i Hercegovine o potvrdi kandidata za predsjednika/potpredsjednike FBiH, SDP opet produžio rok za dostavu potpisa zastupnika kojim se potvrđuje većina u Parlamentu FBiH i da je zbog čekanja odluke suda na tu žalbu "prolongirana" sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH.
09.02.2023. u 19:03
get url
text

- Jadan pokušaj manipulacije još jadnijeg rukovodstva SDP-a.

Žalba je uložena Sudu BiH na raniju Odluku CIK-a zbog odbijanja ovjere moje kandidature, a ne na Odluku CIK-a kojom se ovjerava lista kandidata iz reda konstitutivnih naroda - koja je donesena kasnije (prvo se ovjeravaju kandidati pojedinačno, a onda se ovjerava lista kandidata). To iz razloga jer ja ne osporavam pravo bilo kojeg građanina da se kandiduje - uključujući i one koji pripadaju konstitutivnim narodima.

Ja sam osporio odluku kojom se onemogućava moja kandidatura zbog etničke pripadnosti u konkretnom slučaju.

Dakle, lista kandidata iz reda konstitutivnih naroda je ovjerena od strane CIK-a, na nju nije uložena žalba sa moje strane, procedura može da se nastavi (ako neko drugi nije uložio žalbu - a koliko znam nije).

Zapravo se radi o tome da SDP nema potpise koje je obećao prezentirati javnosti kao dokaz da imaju većinu u Predstavničkom domu, pa moju žalbu koja nema nikakve veze sa ovjerom liste kandidata iz reda konstitutivnih naroda koristi kako bi javnost doveo u zabludu, a sebe slagali da su "jaki". Ima li kraja u samoponižavanju ovih ljudi? Jadno! Ne potcenjujte narod! - napisao je Begić, inače zastupnik DF-a u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, na svom Facebook profilu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.