open-navfaktor-logo
search
Winter Fest
Besplatno klizalište u Starom Gradu u Sarajevu naredna dva mjeseca
U samom srcu Starog Grada, na Trgu Prve brigade policije načelnik Općine Stari Grad Irfan Čengić i gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić otvorili su besplatno klizalište za sve posjetitelje.
28.12.2023. u 09:03
get url
text

Taj početak nije samo obilježje manifestacije, već pozivnica svima da se prepuste čaroliji zime usred grada.

Irfan Čengić, načelnik Općine, istakao je kako su, unatoč ograničenom vremenu za pripremu zimske sezone, zajedničkim naporima s Gradom Sarajevom uspjeli organizovati besplatno klizalište za sve građane.

- Dodali smo nove dekore, pripremili smo se za postavljanje jelke kod Katedrale i, najvažnije od svega, otvorili smo klizalište koje će ostati na raspolaganju i nakon završetka Festivala kako bi građani mogli uživati u zimskim radostima - istakao je načelnik Čengić.

FOTO: Općina Stari Grad

Ovo klizalište, smješteno na Trgu Prve brigade policije, prekoputa Vijećnice, nije samo sastavni dio Winter Festa, već i poklon građanima Sarajeva kako bi njihova zimska iskustva bila obogaćena. Uz to, bogat muzički program, predstave i kreativne radionice posebno su osmišljene kako bi zadovoljile i najmlađe posjetitelje. Klizalište, kao srce ove manifestacije, čeka sve ljubitelje zimskih radosti da se prepuste zabavi na ledu.

Otvorenje besplatnog klizališta koji realizuje Hokejaški klub "Vukovi" označava samo početak ovog izvanrednog događaja koji će obogatiti duh Starog Grada i Sarajeva tokom zimskih dana, saopćila je Općina Stari Grad Sarajevo.

Termini klizanja za vrijeme trajanja manifestacije "Winter Fest":

15:00 - 16:00

16:15 - 17:15

17:30 - 18:30

18:45 - 19:45

20:00 - 21:00

21:15 - 22:15

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.