open-navfaktor-logo
search
ZOI'84
Bh. građanima popusti za žičare na Bjelašnici i Igmanu
Na Bjelašnici svaka druga korpa ima i držače za bicikla, tako da i ljubitelji biciklizma imaju prijevoz do vrha Bjelašnice
08.08.2019. u 10:39
get url
text

Iz ZOI-ja '84 podsjetili su da građani mogu ostvariti popuste na Igmanu i Bjelašnici kad je riječ o korištenju žičara.

Preduzeće ZOI'84 omogućilo je cijene sa uračunatim popustom za osobe sa prebivalištem u Bosni i Hercegovini. Popust se ostvaruje dobrovoljnim pokazom identifikacionog dokumenta. Jedna osoba može kupiti samo jednu kartu, uz pokaz dokumenta.

-Željeli smo omogućiti popust različitim kategorijama, penzionerima, đacima, studentima, policiji, vojnim osobama, radnicima te smo došli na ideju, kako bi povećali posjećenost Bjelašnice, najbolje je da je taj popust bude uračunat svim građanima sa prebivalištem na području Bosne i Hercegovine (koji su voljni pokazati ID). Mislili smo i na najmlađe pa je tako djeci ispod sedam godina vožnja žičarama na Bjelašnici i Igmanu besplatna - navode iz ZOI-ja.

Na Bjelašnici svaka druga korpa ima i držače za bicikla, tako da i ljubitelji biciklizma imaju prijevoz do vrha Bjelašnice. Na međustanici možete napraviti pauzu uz sok, i nastaviti dalje vožnjom ili šetnjom po Bjelašnici, ili pak nazad šestosjedom do Babinog dola - naveli su u saopćenju.

Panoramsko razgledanje žičarom na Bjelašnici, bez popusta iznosi 12 KM, dok je sa popustom šest KM. Panoramsko razgledanje žičarom na Igmanu, bez popusta je 10 KM, dok je sa popustom šest KM. Djeca do sedam godina imaju besplatne vožnje na obje žičare.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.