open-navfaktor-logo
search
Godišnji sastanak
BHAAAS: Novi predsjednik dr. Amer Smajkić
Bosanskohercegovačko-američka akademija umjetnosti i nauke (BHAAAS) održala je svoj godišnji sastanak na kojem je prisustvovao veliki broj članova istaknutih naučnika, profesora, umjetnika i drugih profesionalaca u različitim oblastima koji žive i rade širom svijeta.
09.10.2022. u 13:21
get url
text
Amer Smajkić BHAAAS
Amer Smajkić BHAAAS

Na sastanku su predstavljeni novi predsjednik, članovi Odbora i voditelji odjela. Tako je dosadašnjeg predsjednika prof. Ismara Volića naslijedio ugledni doktor iz SAD Amer Smajkić.

- Čast mi je preuzeti predsjedanje BHAAAS-a u periodu od 2022. do 2023. godine. Cijenim povjerenje koje mi je ukazao Upravni odbor da vodim ovu vrlo važnu organizaciju u narednoj godini - kazao je novi predsjednik BHAAAS-a dr. Amer Smajkić koji se zahvalio dosadašnjem predsjedniku prof. Ismaru Voliću na izuzetnim rezultatima koje je postigao BHAAAS za vrijeme njegovog mandata.

- Profesor Volić je u svom predsjedavanju postavio ljestvicu vrlo visoko i iskreno biće veoma izazovno pratiti ovaj trend. Međutim siguran sam da ćemo zajedno sa našim sjajnim kolegama, uz požrtvovanost, entuzijazam i velikodušnost nastaviti unaprijeđivati rad BHAAAS-a - kazao je dr. Smajkić i dodao da se raduje timskom radu sa sjajnim ljudima.

Na sastanku je istaknuto da je 2022. za BHAAAS bila jedna od najproduktivnijih godina od svog osnivanja. Tako su u 2022. godini članovi BHAAAS-a realizovali veliki broj projekata od šireg društvenog značaja, objavljen je reprezentativan broj naučnih radova, primljeno dosta novih članova i što je najznačajnije održana je najuspješnija naučna konferencija "13. Dani BHAAAS-a" u Sarajevu. Također su predstavljeni novi projekti koji će obilježiti narednu godinu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.