open-navfaktor-logo
search
Prikupljanje pomoći
BHRT i Pomozi.ba: Humanitarna kampanja "17006 pozovi i pomozi" nastavlja se do 31. marta
Humanitarna kampanja "17006 pozovi i pomozi" za nastradale u zemljotresima u Turskoj i Siriji nastavlja se i trajaće do 31. marta ove godine, objavila je Radiotelevizija Bosne i Hercegovine.
17.03.2023. u 12:27
get url
text

Nakon uspješno završenog prvog dijela humanitarne kampanje i "Teletona" kojeg su organizirali Radiotelevizija Bosne i Hercegovine - BHRT, javni medijski servis Bosne i Hercegovine, u saradnji s Udruženjem Pomozi.ba, tokom kojeg je prikupljeno više od 300.000 konvertibilnih maraka (KM), organizatori su donijeli odluku da se kampanja pomoći nastradalima u zemljotresima u Turkiye i Siriji nastavlja do kraja marta ove godine.

Humanitarna kampanja prikupljanja sredstava počela je 1. marta i bilo je predviđeno da traje do 16. marta 2023. godine. Tokom prvih 16 dana kampanje, koji su kulminirali posebnim programom "Teleton" koji je BHRT emitirala na svim svojim platformama 16. marta, a tokom kojeg su se poznate ličnosti iz političkog, javnog, vjerskog i kulturnog života iz cijele BiH javljali građanima na pozive na telefonski broj 17006, organizatori su donijeli odluku da se nastavi sa prikupljanjem pomoći za nastradale u katastrofalnim zemljotresima u Turskoj i Siriji.

- Rezultat humanitarne kampanje BHRT-a i udruženja Pomozi.ba pod nazivom '17006 pozovi i pomozi' nadmašio je naša očekivanja. Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način podržali humanitarnu akciju, brojnim donatorima, a posebno građanima Bosne i Hercegovine na nesebičnim donacijama tokom Teletona. Od 1. do 16. marta, građani su uputili više od 80.000 telefonskih poziva, a ukupno je prikupljeno više od 300.000 KM. Trenutni izvještaji iz Turske, a posebno iz Sirije potvrđuju našu procjenu da je za postradale potrebno osigurati kontinuitet pomoći. Stoga su BHRT i udruženje Pomozi.ba odlučili produžiti humanitarnu kampanju do kraja marta. Zato pozivajte i dalje 17006, a uplate većih iznosa i uplate iz inozemstva možete izvršiti na žiro račune udruženja Pomozi.ba - kazao je Benjamin Butković, urednik Specijalnih programa na BHT1, saopćio je BHRT.

Građani i dalje mogu donirati 2 KM pozivima na broj 17006 za sve operatere u Bosni i Hercegovini, a za viši iznos donacija pojedinaca, institucija, kompaniju i drugih na raspolaganju su žiro računi udruženja Pomozi.ba koji su dostupni na linku.

Kako bi prikupljena sredstva namijenjena pomoći nastradalom stanovništvu Turske i Sirije što prije stigla do onih kojima su hitno potrebna, prikupljat će se direktno na račune Udruženja Pomozi.ba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.