open-navfaktor-logo
search
Projekti
BHRT i Pomozi.ba: Velika kampanja prikupljanja novca za stradale u zemljotresima u Turske i Siriji
Bosanskohercegovačka radio-televizija (BHRT) i humanitarna organizacija Pomozi.ba pokreću kampanju prikupljanja novca za stradale u zemljotresima u Turskoj i Siriji.
07.03.2023. u 15:29
get url
text

Potresne slike koje su proteklih sedmica preplavile svjetske medije ukazuju na to da će pomoć biti potrebna i narednih mjeseci, te da humanitarne akcije moraju biti kontinuirane.

Tim povodom, od 1. do 16. marta kampanju možete podržati uplatom na račune "Pomozi.ba" ili pozivom na broj 17006, a 16. 03. na pozive gledatelja u emisiji Teleton na BHT1 javljat će se poznate ličnosti iz javnog života BiH.

- BHRT će 16. marta na svim svojim platformama emitirati posebni program u kojem ćemo sadržajima ukazati na ljude u potrebi, promovirati humanitarne akcije koje su do sad provedene i udruženja i pojedince koji su u njima sudjelovali. Program će trajati od 20:00 do 23:00 sata, gledatelji, slušatelji i pratitelji portala i društvenih mreža BHRT-a moći će telefonski donirati novac za postradale, te ćemo na taj način okončati kampanju koja će trajati šesnaest dana - naveli su iz BHRT-a.

Također apeliraju na sve privredne subjekte i pojedince iz javnog života da budu pokrovitelji ili partneri ovog projekta, te da u skladu s mogućnostima izdvoje unaprijed ili direktno u programu određenu sumu novca, sudjeluju u programu, a sve s ciljem da bi se ukupna pomoć uvećala. 

- Da bi pomoć što prije stigla do unesrećenih odlučili smo da pomoć ide direktno na račune udruženja Pomozi.ba. Iz istog razloga koristit ćemo humanitarni broj telefona 17006. Da bismo dosegnuli do što većeg broja građana Bosne i Hercegovine BHRT će bez naknade omogućiti svim televizijskim i radijskim kućama da preuzimu ovaj program, a portali će to moći učiniti putem linka sa zvaničnog YouTube kanala BHRT-a na svojim platformama - naveli su iz BHRT-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.