open-navfaktor-logo
search
Finansijski problemi
BHRT planira smanjiti broj uposlenika i prodati zemljište koje posjeduje
Upravni odbor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine razmatrao je Prijedlog mjera finansijske sanacije i konsolidacije Radio-televizije Bosne i Hercegovine koja se godinama suočava sa padom prihoda od RTV takse i nemogućnosti naplate prihoda koji ovoj kući pripada po Zakonu.
30.01.2023. u 14:34
get url
text

Tako je, kako navode u saopćenju, u prošloj godini zabilježen pad prihoda od RTV takse u visini od blizu 800 hiljada KM, a kao posljedica blokade računa od Porezne uprave FBiH, BHRT je ostao bez 1.400.000 KM.

Dodaju da uprkos velikim finansijskim problemima BHRT nastavlja svoju misiju, uključujući i osiguranje prijenosa Svjetskog fudbalskog prvenstva u Kataru.

- Kako bi osigurali rad ovog javnog servisa, menadžment BHRT-a napravio je plan smanjivanja broja uposlenih, pripremio niz konkretnih mjera štednje i nastavak aktivnosti na naplati svojih potraživanja koja su predmet sudskih postupaka. U planu je iznajmljivanje prostora te prodaja zemljišta koje je u vlasništvu BHRT-a - navodi se u saopćenju Upravnog odbora.  

Upravni odbor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine, nakon provedene konkursne procedure, na sjednici koja je održana danas dao je saglasnost na imenovanje urednika programa na BH Radiju 1.

Na osnovu liste najuspješnijih kandidata, saglasnost za imenovanje na poziciju urednice Informativnog programa dobila je Angela Cvitanović, dosadašnja urednica na BHT 1, za urednika Muzičkog programa imenovan je Samir Čulić, a urednicu Zabavno-vođenog programa imenovana je Ljiljana Pepović. Mandat urednika programa traje pet godina.

Upravni odbor prihvatio je sugestiju Komisije za izbor kandidata da se za urednika Sportskog programa ponovi konkurs jer se prijavio samo jedan kandidat.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.