open-navfaktor-logo
search
Zahtjev RTS-a
BIA istražuje kako je snimak Dodikovog vrijeđanja Đokovića procurio u javnost
Grubim tehničkim propustom iz sistema Radio-televizije Srbije ilegalno je izašao snimak dijela neformalnog razgovora pred početak emisije: "Oko", 25. aprila. RTS je pozvao Odjeljenje za visokotehnološki kriminal MUP-a Republike Srbije i Bezbjednosno-informativnu agenciju kako bi utvrdili na koji način je fragment neformalnog razgovora dospio u javnost - saopćeno je iz RTS-a.
26.04.2023. u 16:44
get url
text

VEZANI TEKST - Milorad Dodik izvrijeđao Đokoviće: Auuu, ciganija poprilična...

Kako navode, cijeli signal je u cjelini bio propušten i Radio-televiziji Republike Srpske zbog čega se nadaju i reakciji MUP-a Republike Srpske.

- Radio-televizija Srbije će sprovesti i internu istragu o ovom kriminalnom činu i o tome će da obavijesti javnost - dodaju iz RTS-a.

Na društvenim mrežama sinoć se pojavio snimak na kojem je Dodik izvrijeđao Novaka Đokovića, jednog od najboljih tenisera, i njegovu porodicu.

- Mada su, mogu ti reći, malo ovi Đokovići teški u p...u materinu. Uf... Naši ljudi to sve doživljavaju na emociju, a kada uđeš u posao. Auuu... Ciganija poprilična, mogu ti reći. Oni saradnici njegovi, još izgubi u polufinalu, odnosno četvrtfinalu. A mi sve bazirali... - kazao je Dodik, vjerovatno i ne znajući da će ovaj dio (ne)obaveznog razgovora otići u eter.

Dodik se oglasio jutros, kazavši da se iz dijela snimka koji se pojavio na društvenim mrežama, a koji je dio kratkog razgovora sa voditeljom Papićem pred sami početak snimanja emisije, jasno vidi da govori o pojedinim članovima tima koji nisu bili na visini zadatka, ni u pripremi, ni u toku turnira.

- Izvinjavam se ako je spekulativni prikaz na mrežama povrijedio članove porodice Đoković. Mene jeste. Hvala RTS-u za moju neprospavanu noć. Ne mogu da vjerujem da su to uradili na ovako gnusan način. Kao iskreni poštovalac Novaka Đokovića i kao tenisera i kao čovjeka, želim svu sreću njemu i njegovoj porodici. Srđanu i Đorđu uspjeh u svemu - poručio je Dodik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.